Talen

G translate

AGV & Privacyverklaring

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), welke uw privacy beschermt, dient Studio het Weerhuis – www.hetweerhuis.nl U te informeren over hoe met de door u verstrekte persoonsgegevens wordt omgegaan:

Kort samengevat: Studio het Weerhuis bewaart alleen die gegevens die u als gast aan ons heeft verstrekt. Na 7 jaar worden deze gegevens verwijderd.

Door aanmelding op de website www.hetweerhuis.nl en/of boeking verklaart u zich akkoord met het beheren van de door u verstrekte persoonsgegevens.

Heeft U behoefte aan meer informatie? Hieronder volgt een uitgebreide uitleg inzake het doel van privacywetgeving en de uitvoering ervan door Studio het Weerhuis.

 

Uitgebreide uitleg: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nieuwe EU-privacywetgeving
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. In het Engels ook wel General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd. Er geldt vanaf heden dus nog maar 1 privacywetgeving in de gehele EU.

Het doel van de privacywetgeving
Het doel van de nieuwe wetgeving is om EU-burgers in de huidige digitale tijdperk beter te beschermen op het gebied van privacyregelgeving en persoonsgegevens. De burger krijgt het recht zijn of haar persoonsgegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen.

Wat zijn persoonsgegevens?
Een persoonsgegeven is informatie die herleidbaar is tot een persoon. Voorbeeld van een persoonsgegeven is een naam of een huisadres, maar ook e-mailadressen, IP-adressen en betaal- en factuurgegevens kunnen persoonsgegevens zijn.

Wat betekent deze privacywetgeving voor uw boeking en verblijf in Studio het Weerhuis?

Studio het Weerhuis en website www.hetweerhuis.nl is door deze wetgeving verplicht u te informeren welke persoonsgegevens noodzakelijk zijn en waarom, hoe lang uw persoonsgegevens bewaard worden en beveiligd zijn. Met onderstaande informatie komen Studio het Weerhuis en www.hetweerhuis.nl deze verplichting na.

Welke persoonsgegevens verwerkt Studio het Weerhuis, en waarom?
– De adres- en email gegevens van een gast zijn nodig om een factuur te maken. Deze persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor de uitvoering van een overnachtings-overeenkomst met de gast;
– De persoonsgegevens van een gast zijn nodig voor het nachtregister. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting inzake de afdracht van toeristenbelasting. De volgende persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor het bijhouden van het nachtregister: adresgegevens en geboortedatum en plaats.

Persoonsgegevens die via de website www.hetweerhuis.nl worden verzameld (dmv het invullen van het boekingsformulier), of via email of telefonisch door uzelf aan het Weerhuis verstrekt worden, gebruikt het Weerhuis alleen voor het opmaken van uw factuur en het bijhouden van een nachtregister. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten. U kunt te allen tijde de door u of aan u verstrekte persoonlijke gegevens laten wijzigen.

Let op: Het Weerhuis maakt GEEN kopieën van identiteitsbewijzen en neemt GEEN bewijzen in bewaring.

Hoe lang bewaart Het Weerhuis uw persoonsgegevens?
Wetgeving stelt dat de persoonsgegevens niet langer bewaard worden dan noodzakelijk is. Noodzakelijk verwijst naar een wettelijke vastgestelde bewaarverplichting. Vanwege eventuele controles van de Belastingdienst op de inkomsten van het Weerhuis, is het Weerhuis wettelijk verplicht factuurgegevens en toeristenbelastinggegevens gerelateerde gegevens 7 jaar te bewaren. Ook kan de gemeente gedurende deze 7 jaar vragen om gegevens uit het nachtregister aan te leveren voor de aangifte van de toeristenbelasting.

En zijn deze door u aangeleverde persoonsgegevens beveiligd?
De persoonsgegevens die u:
– of via het boekingsformulier op de website;
– of via de mail;
– of via de telefoon;
– of via het invullen van het nachtregister,
verstrekt, worden bewaard binnen een beveiligde omgeving die is afgeschermd door een wachtwoord. Dit wachtwoord wordt regelmatig gewijzigd en is slechts bekend bij geautoriseerde personen. De gegevens die worden verstrekt via het invullen van het boekingsformulier worden veilig opgeslagen in een beschermde database van de webhoster.

Let op: Daarnaast worden uw gegevens worden NIET verspreid onder derden.

Informatieplicht 
Daarmee voldoet het Weerhuis aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Bekijk of download de Wet bescherming persoonsgegevens op Overheid.nl.

Door aanmelding op de website www.hetweerhuis.nl en/of boeking verklaart u zich akkoord met het onderstaande.

 

Wat betekent deze privacywetgeving voor uw bezoek aan de website of social media pagina’s van Het Weerhuis?

Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten. De gegevens worden niet verspreid onder derden.
U kunt te alle tijde de door u of aan u verstrekte persoonlijke gegevens laten wijzigen.

Bezoekgegevens
Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Hierbij worden onder andere het IP-adres van de computer, de aangeklikte informatie en het moment van inloggen geregistreerd. Het Weerhuis gebruikt deze gegevens alleen om de statistieken op de website te bekijken en de website te blijven aanpassen op de wensen van de websitebezoeker. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt en zijn niet toegankelijk voor derden.

Website-formulieren
Als u een reactie achterlaat via het boekingsformulier, kunt u verzoeken om een exportbestand van de persoonlijke data die de webhoster van www.hetweerhuis.nl van u heeft, inclusief alle data die u opgegeven heeft. U kunt ook verzoeken dat de enige persoonlijke data die u in het boekingsformulier heeft opgenomen wordt verwijderd. Zolang uw boeking niet definitief wordt, bevat het door u ingevulde boekingsformulier geen geen data die Studio het Weerhuis verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Google Analytics
Www.hetweerhuis.nl maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en op welke manier onze website wordt gevonden (welke zoekwoorden er bijvoorbeeld in verschillende zoekmachines worden gebruikt). Ook gebruikt www.hetweerhuis.nl, Google Analytics om de site aan te passen aan de behoefte van de sitebezoeker. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het IP-adres, overgebracht naar en door Google. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie en het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt en om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Www.hetweerhuis.nl heeft hier geen invloed op. Www.hetweerhuis.nl heeft Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Facebook, Instagram
Op Facebook zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door Facebook zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Lees hiervoor de privacyverklaring van Facebook om te zien wat zij met de persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Klachten
Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van content die inbreuk maakt op wettelijke bepalingen of inbreuk maakt op rechten van derden, kunt u mailen naar: info@hetweerhuis.nl

Meer informatie
Voor Persoonsgegevens die via deze site worden verzameld, gebruikt Studio het Weerhuis alleen voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Daarmee voldoet Studio het Weerhuis aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Voor meer informatie: Bekijk of download de Wet bescherming persoonsgegevens op Overheid.nl.

Door aanmelding op de website www.hetweerhuis.nl en/of boeking verklaart u zich akkoord met het beheren van de door u verstrekte persoonsgegevens.